Αποτρίχωση Στην Ηβική Περιοχή – Κερί ή Ζάχαρη;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν υπάρχει καθορισμένος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν πρέπει να εξετάσετε την ηβική αποτρίχωση. 

Η τελική απόφαση εξαρτάται από εσάς και πολλά άτομα το βλέπουν με διαφορετικό φως. 

Μερικά άτομα θεωρούν ότι το να κόβεις τα μαλλιά είναι αρκετό, ενώ άλλα ψάχνουν το βραζιλιάνικο κερί όπου αφαιρούνται όλα τα μαλλιά. 

  1. Πώς πρέπει να γίνει; 
  2. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το κάνετε;

Το Κερί

Τα περισσότερα άτομα θεωρούν ότι ο πιο επιτυχημένος και ο πιο ευεργετικός τύπος αποτρίχωσης για την ηβική περιοχή είναι μέσω αποτρίχωσης. Είναι ασφαλές, αν και μπορεί να είναι κάπως οδυνηρό. Όμως, είναι επίσης φθηνό και διαρκεί αρκετά, οπότε είναι μακράν η πιο επιλεγμένη μέθοδος αποτρίχωσης.

Αν και η αποτρίχωση δεν είναι μια μόνιμη λύση, μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε τα μαλλιά μακριά από αρκετές εβδομάδες κάθε φορά. Τα μαλλιά αφαιρούνται απευθείας από τον άξονα, πράγμα που σημαίνει ότι το θυλάκιο δεν είναι απαραίτητο κατεστραμμένο και θα μεγαλώσει ξανά τα μαλλιά. 

Σε μια θετική σημείωση, πολλά άτομα θεωρούν ότι τα μαλλιά που μεγαλώνουν πίσω δεν είναι τόσο τραχιά ή τόσο σκοτεινά. Και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι τα μαλλιά είναι επίσης λιγότερο με κάθε διαδικασία

Αυτό οφείλεται στη βλάβη που μπορεί να προκληθεί στο θυλάκιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Εάν το θυλάκιο είναι κατεστραμμένο και δεν μπορεί να μεγαλώσει τα μαλλιά, θα έχετε μια πιο μόνιμη λύση.

Η Αποτρίχωση

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να εξετάσετε το κερί. Πρώτον, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας αν θέλετε. Υπάρχουν πολλά κιτ στο σπίτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. 

Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ότι ένας επαγγελματίας κάνει τη δουλειά και για εσάς. Αν και θα κοστίσει περισσότερο, θα έχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και δεν θα χρειαστεί να κάνετε τη δουλειά μόνοι σας. 

Επίσης, όταν κηρώνετε τα ηβικά μαλλιά, μπορείτε να ελέγχετε πόσο και σε ποιο σχήμα θέλετε να κηρώσετε.

Κατά την αγορά προϊόντων για χρήση σε αποτρίχωση, βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα που αγοράζετε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτήν την περιοχή του σώματος, καθώς ορισμένα προϊόντα δεν θα είναι αρκετά ευαίσθητα για αυτό.

Σχετικά Με Το Κύπελλο Περιόδου

Υπάρχει ένα νέο προϊόν στην αγορά που ονομάζεται κύπελλο περιόδου. Σχεδιάστηκε για να κάνει τις περιόδους πιο άνετες και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των ταμπόν, ειδικά απορροφώντας λιγότερο εμμηνορροϊκό υγρό.

Αυτό το κύπελλο περιόδου άλλαξε τη ζωή μου! Έκανε τις περιόδους μου πολύ πιο εύκολες, διότι δεν χρειάζομαι να ανησυχώ για διαρροές, να βρω μια υπερ-απορροφητική σερβιέτα κάθε φορά που χρειαζόμουν ή να ανησυχώ για τα ταμπόν να κολλήσουν μέσα μου.

Επιπλέον, είναι επαναχρησιμοποιήσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον! Με πολλά οφέλη για την υγεία για όλες τις γυναίκες με εμμηνορρυσία, συνιστώ να κάνετε μια δοκιμή και να καταλάβετε μόνες σας γιατί έχω ενθουσιαστεί τόσο!

Είμαι τόσο χαρούμενη που αγόρασα το σωστό κύπελλο περιόδου, γιατί τώρα μπορώ να απολαύσω τη ζωή περισσότερο από ποτέ. Όχι μόνο δεν χρειάζεται να ανησυχώ για το να μεταφέρω ένα βαρύ κύπελλο, αλλά ολόκληρη η διαδικασία πλήρωσης του επαναχρησιμοποιήσιμου μου είναι πολύ ταχύτερη από ό, τι στις παλιές μέρες μου.

Η Ζάχαρη

Έχετε ακούσει για τη ζάχαρη; Η τεχνική είναι σχεδόν ίδια με την αποτρίχωση, αλλά αντί να χρησιμοποιείται το κερί, χρησιμοποιείται ένα μείγμα με βάση τη ζάχαρη. Είναι οργανικό και είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες

Η πάστα, φτιαγμένη από μέλι και λεμόνι απλώνεται στο δέρμα που αφήνεται να σκληρύνει και στη συνέχεια απομακρύνεται. Οι τρίχες θα κολλήσουν στη ζαχαρούχα πάστα και θα βγουν αμέσως.

Για τα περισσότερα άτομα, η αποτρίχωση είναι η μέθοδος επιλογής για την αποτρίχωση των μαλλιών στην ηβική περιοχή. Είναι ασφαλές όταν χρησιμοποιούνται τα σωστά προϊόντα και είναι μια λύση που θα διαρκέσει πολύ καιρό

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι είναι πολύ λιγότερο ακριβό από τη χρήση της ηλεκτρόλυσης ή των λέιζερ. Εάν σκέφτεστε αυτήν τη διαδικασία αποτρίχωσης, αναζητήστε προϊόντα υψηλής ποιότητας για χρήση.

Η αντιμετώπιση περιοχών ανεπιθύμητων μαλλιών μπορεί να είναι δύσκολη, χρονοβόρα, επώδυνη και τελικά ενοχλητική. 

Εάν έχετε δοκιμάσει και αποτύχετε να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα μαλλιά, ίσως θελήσετε να εξετάσετε άλλες μεθόδους που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα για τον εαυτό σας.

Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε ιατρικά και αισθητικά καλλυντικά.

Τι Είναι Τα Ιατρικά Καλλυντικά;

Είναι πιθανώς πιο εύκολο να ξεκινήσετε με αυτό που δεν είναι τα Medical Cosmetics. Δεν είναι θεραπείες ομορφιάς που χορηγούνται από Beauticians και δεν είναι καλλυντική χειρουργική. 

Είναι μη επεμβατικές ιατρικές διαδικασίες, που παρέχονται από εξειδικευμένους ιατρούς, όπως γιατρούς, νοσηλευτές ή οδοντίατροι, που αλλάζουν και βελτιώνουν τον τρόπο εμφάνισης των ανθρώπων. 

Τα πιο γνωστά προϊόντα και θεραπείες είναι:

  • Botox
  • Dermal Fillers
  • Skin Peels

Τα ιατρικά καλλυντικά μπορούν να αφαιρέσουν τις γραμμές του προσώπου, να ενισχύσουν τα χείλη και τα μάγουλα, να αναζωογονήσουν τα στήθη, τα χέρια και τα πόδια, να αναμορφώσουν τις μύτες, καθώς και να θεραπεύσουν την ακμή και την υπερβολική εφίδρωση.