Μια Μαμά Με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα – Τί Έκπληξη!

Ως μητέρες, ξοδεύουμε τον περισσότερο χρόνο μας αν όχι όλο τον χρόνο μας φροντίζοντας όλους. Τα παιδιά μας μας χρειάζονται. οι σύζυγοι μας χρειάζονται ακόμα μια γυναίκα και μην ξεχνάτε το σπίτι! Πάνω από όλα αυτά, πολλοί από εμάς εργάζονται μέσα ή έξω από το σπίτι με καριέρες που απαιτούν επίσης 100%. Σε όλα αυτά είναι εύκολο να χάσεις τον εαυτό σου.

Τι Σας Κάνει Γυναίκα, Εκτός Από Το Προφανές;

Έχεις εξαιρετικά μαλλιά, είσαι καλός ακροατής, τα μάτια σου αστράφτουν σαν άλλα; Αγκαλιάστε αυτό που σας κάνει την πολύ ξεχωριστή γυναίκα που είστε και πάντα ήσασταν. Φροντίστε αυτό το μέρος του εαυτού σας που δεν είναι απαραίτητα μια μαμά ή μια γυναίκα, εκείνο το μέρος σας που ήταν πάντα. 

Το να φροντίζεις το πνεύμα σου και να είσαι καλός στον εαυτό σου δεν είναι εγωιστικό, είναι απαραίτητο. Αυτό δεν θα σας βοηθήσει μόνο, αλλά θα βοηθήσει την οικογένειά σας. Οι κόρες σας θα μάθουν τη σημασία του να είστε εκεί για τον εαυτό σας, και οι γιοι σας θα μάθουν να σέβονται τον «χρόνο μου» μιας γυναίκας, το μυστήριο της. 

Ο σύζυγός σας θα παρατηρήσει μια αλλαγή σε εσάς και θα έχει ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό για εσάς, επειδή θα δείχνετε σεβασμό για τον εαυτό σας.

Πώς Αγκαλιάζετε Τη Θηλυκότητα Σας;

Κάντε ένα προγραμματισμένο διάλειμμα από τα πάντα και κάντε κάτι μόνο για εσάς-ναι, συνειδητοποιώ ότι ακούγεται αδύνατο, αλλά 10-15 λεπτά κάθε μέρα μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στον κόσμο. 

Πρέπει να κάνετε αυτό που σας κάνει να νιώθετε σαν τον εαυτό σας, είτε διαβάζετε ένα σκουπίδια μυθιστόρημα πάνω από τον καφέ για να μαζέψετε τα φρύδια σας, να δώσετε στον εαυτό σας ένα πρόσωπο, να βάψετε τα νύχια σας, να ασκηθείτε, να φορέσετε αυτό το πολύ κόκκινο κραγιόν, να βάλετε βαθιά τα μαλλιά σας, να βάψετε ή να κάνετε χειροτεχνίες , μυρίζοντας λουλούδια στον κήπο σας, κάνοντας μπανιέρα, ακούγοντας το αγαπημένο σας τραγούδι και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί για πάντα.

Η οικογένειά σας θα μάθει να περιμένει και να σέβεται τον “χρόνο μου” εάν επικοινωνείτε μαζί τους, για παράδειγμα, “Προς το παρόν, η μαμά δεν πρέπει να ενοχλείται από τις 8-8: 30πμ”. Το θέμα είναι, κάντε ό, τι σας φαίνεται καλό.

Ζώντας Με Την Ρευματοειδή Αρθρίτιδα

Όταν έφτασα 44 περίμενα να ακούσω τον Ορθοπεδικό μου να λέει ότι είχα RA (Ρευματοειδή Αρθρίτιδα) και έπρεπε να σταματήσω να δουλεύω.

Ήμουν στην Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Πελατών και Νομικός Γραμματέας για 17 χρόνια και ξαφνικά αυτά τα λόγια με σταμάτησαν νεκρά στα ίχνη μου και μου έδωσαν ένα κομμάτι της πραγματικότητας. Ο γιατρός μου δεν ήθελε πλέον να εργάζομαι σε γραφείο ή να ακολουθώ την καριέρα μου. Θα ήμουν τώρα στο σπίτι και στη «λίστα ελαφρών καθηκόντων» της ζωής.

Είπε ότι πολλές πτήσεις σκαλοπατιών ήταν ένα μεγάλο όχι και ότι δεν μπορούσα να κάνω τζόκινγκ ή να κάνω εξαιρετικά επίπονες ασκήσεις. Έκαναν μεγάλες βόλτες πάνω από ένα μίλι, αλλά μπορούσα να κολυμπήσω και να κάνω σύντομες βόλτες και να οδηγήσω ένα στάσιμο ποδήλατο. 

Η Εμπειρία Μου Από Την RICE

Αν είχα πόνο, έπρεπε να πάρω τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και να χρησιμοποιήσω τη μέθοδο RICE. Ξεκούραση, πάγος, συμπίεση και ανύψωση. Ανακάλυψα μπλε πάγο και το χρησιμοποίησα επίσης. Έκανα το γόνατό μου να αισθάνεται σαν να ήταν στη φωτιά και στη συνέχεια σκότωσε τον πόνο. Τελικά έπρεπε να φορέσω ένα στήριγμα στο γόνατο αν έκανα μακρινές βόλτες ή είχα παρατεταμένη καθιστή ή στάση. 

Είχα ένα «τέχνασμα πίσω» με ένα κρυμμένο νεύρο που μου άφησε μερικές φορές κανένα αίσθημα και στα δύο πόδια και με έβαλε σε αναπηρική καρέκλα. Οι δύο δίσκοι με κήλη που έμειναν φλεγόμενοι δεν βοήθησαν κανέναν. Όμως, σε μια καλή μέρα, άφησα το ζαχαροκάλαμο να ξεκουραστεί στον τοίχο και να αισθάνομαι ευλογημένος που μπορούσα να περπατήσω κανονικά εκείνη την ημέρα.

Έτσι, ως ποιητής και συγγραφέας, αγόρασα έναν υπολογιστή, έναν εκτυπωτή και ένα καλό πρόγραμμα λέξεων και άρχισα να επιδιώκω το πραγματικό μου όνειρο γράφοντας στο KypelloPeriodou.eu

Σημείωση: Ένα κύπελλο περιόδου είναι μια συσκευή που εισάγεται στον κόλπο για τη συλλογή του εμμηνορροϊκού υγρού. Έρχεται σε δύο μέρη, ένα στέλεχος και ένα κύπελλο με μια τρύπα στο άκρο του στελέχους.

Μπορεί να διαρκέσει από τρία έως δώδεκα χρόνια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και 12 ώρες κάθε φορά προτού να αδειάσει ή να καθαριστεί. Συλλέγει περισσότερο ρευστό από τα τυπικά ταμπόν και τακάκια, γεγονός που το καθιστά πιο κατάλληλο για άτομα με βαριές περιόδους ή για άτομα που βιώνουν κράμπες.

Τα κύπελλα περιόδου γίνονται πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ταμπόν και τα τακάκια, επειδή είναι πιο άνετα, φιλικά προς το περιβάλλον, φθηνότερα και πιο υγιή από τα ταμπόν. Είναι επίσης επαναχρησιμοποιήσιμα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να διαρκέσουν για πολλά χρόνια, εάν φροντίζονται σωστά.

Συνεχίζοντας λοιπόν!

Τώρα έχω τον χρόνο να γράψω και να ερευνήσω και να δημιουργήσω. Πρέπει να σηκωθώ και να περπατώ περίπου κάθε ώρα και να κάνω το μεγαλύτερο μέρος της υπαγόρευσής μου, αλλά κάνει τους δημιουργικούς χυμούς να ρέουν.

Τη νύχτα έχω κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών, τους αστραγάλους, τα χτυπήματα στα γόνατα και έναν πονόλαιμο, αλλά ωχ άξιζε να γράψω ξανά.