Φυσικές Ορμόνες Για Τη Θεραπεία Συμπτωμάτων Εμμηνόπαυσης

Πολλές γυναίκες εμφανίζουν δυσάρεστα συμπτώματα εμμηνόπαυσης ή εξετάζουν εναλλακτικές θεραπείες που βασίζονται σε φυσικές ορμόνες ως μέσο ανακούφισης αυτών. 

Η συμβατική θεραπεία αντικατάστασης ορμονών θεωρείται γενικά ως πολύ αξιόπιστη και αποτελεσματική θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης, όπως εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, κολπική ξηρότητα, κόπωση, μείωση της λίμπιντο, αλλαγές στη διάθεση, κατάθλιψη και απώλεια μνήμης. 

Η Περίπτωση Του Menstrual Cup

Αφού το δοκίμασα, δεν επέστρεψα ποτέ ξανά στα ταμπόν! Το Menstrual Cup έχει τόσα πολλά οφέλη και είναι τόσο εύκολο! Είναι πολύ βολικό, επίσης επειδή δεν υπάρχουν κομμάτια που μπορούν να κολλήσουν στο κολπικό άνοιγμα ή να πέσουν έξω από το σώμα σας.

Το Menstrual Cup παραμένει στη θέση του μέχρι να είστε έτοιμες να το αφαιρέσετε και στη συνέχεια η όλη διαδικασία διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα! Είναι πολύ πιο εύκολο από τα ταμπόν (που μπορεί επίσης να είναι καλό για εσάς επειδή έχουν συνδεθεί με το σύνδρομο τοξικού σοκ) και μπορείτε ακόμη και να το επαναχρησιμοποιήσετε έως και 12 ώρες μετά το πλύσιμο.

Το κύπελλο περιόδου είναι ένας απλός, φθηνός τρόπος για τη διαχείριση των περιόδων σας. Είναι σχεδιασμένο με ένα δαχτυλίδι που κάθεται γύρω από τη μέση σας και κρατά ένα Menstrual Cup.

Ωστόσο, το ζήτημα του κατά πόσον μπορεί ή όχι να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως οι θρόμβοι αίματος παραμένει αμφιλεγόμενο

Πολλές γυναίκες αναζητούν εναλλακτικές θεραπείες με βάση τις φυσικές ορμόνες, πιστεύοντας ότι είναι απαλλαγμένες από τους ίδιους πιθανούς κινδύνους για την υγεία. 

  • Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι κάθε είδους ιατρική περίθαλψη, είτε προέρχεται από φυσικό τρόπο είτε όχι, ενέχει τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών, επιβλαβών αλληλεπιδράσεων και αλλεργικών αντιδράσεων. 
  • Είναι πολύ σοφό να συζητάτε τα συμπτώματα και τις ανησυχίες σας με το γιατρό σας και να λαμβάνετε ατομικές, επαγγελματικές συμβουλές σχετικά με τις επιλογές θεραπείας που είναι πιο κατάλληλες για εσάς.

Θεραπείες Για Συμπτώματα Που Προέρχονται Από Φυσικές Ορμόνες

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φυσικών θεραπειών με βάση τα φυτά για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Ίσως τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα παρασκευάζονται από φυτά πλούσια σε φυσικά φυτοοιστρογόνα, μερικές φορές γνωστά ως ισοφλαβόνες, τα οποία είναι χημικά πολύ παρόμοια με τα φυσικά οιστρογόνα που παράγονται από τις ωοθήκες. 

Η αποτελεσματικότητα αυτών των τύπων θεραπειών βασίζεται στην υπόθεση ότι τα φυτοοιστρογόνα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στο σώμα με τις φυσικές ορμόνες του σώματος. Υψηλά επίπεδα φυτοοιστρογόνων βρίσκονται σε προϊόντα διατροφής που παράγονται από σόγια και βότανα όπως το dong quai, η ρίζα γλυκόριζας και το μαύρο cohosh.

Μερικοί γιατροί πιστεύουν ότι τα μειωμένα επίπεδα προγεστερόνης έχουν σημαντικότερο ρόλο στην πρόκληση συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης από ό, τι πιστεύεται συμβατικά

Οι φυσικές θεραπείες που έχουν σχεδιαστεί για την αποκατάσταση των επιπέδων προγεστερόνης έχουν συνήθως τη μορφή μιας τοπικά εφαρμοσμένης κρέμας που παρασκευάζεται από εκχύλισμα άγριου γιαμικέξου, η οποία περιέχει μια ουσία παρόμοια με την ανθρώπινη προγεστερόνη

Οι φυσικές θεραπείες προγεστερόνης μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν τη λήψη συμπληρωμάτων εκχυλισμάτων από βότανα όπως το αγνό μούρο.