Τι Είναι Μια Προηγμένη Οδηγία Περί Υγειονομικής Περίθαλψης;

Οι προηγμένες οδηγίες περί υγειονομικής περίθαλψης είναι γραπτές οδηγίες που κοινοποιούν τις επιθυμίες σας σχετικά με τη φροντίδα και τη θεραπεία σε περίπτωση που δεν μπορείτε πλέον να λαμβάνετε τις δικές σας αποφάσεις περί υγειονομικής περίθαλψης. 

Ορισμένες οδηγίες χωρίζονται σε δύο μέρη:

  1. μια Διαθήκη Διαβίωσης και
  2. ένα πληρεξούσιο υγειονομικής περίθαλψης (HCPOA). 

Η ακριβής γλώσσα και ο τύπος του εγγράφου θα διαφέρουν ανάλογα με τους νόμους στην τοποθεσία σας.

Προηγμένη Οδηγία Περί Υγειονομικής Περίθαλψης

Βασικά, μια Ζωντανή Θέληση επιτρέπει σε ορισμένες θεραπείες να παρακρατούνται ή να αποσύρονται εάν η χρήση τους θα παρατείνει τη διαδικασία θανάτου σας ή εάν είστε αναίσθητοι (και σε φυτική κατάσταση) και δεν υπάρχει ελπίδα για ανάκαμψη. 

Ένα παράδειγμα θεραπείας μπορεί να περιλαμβάνει σωλήνες σίτισης ή ανάνηψη εάν η καρδιά σας σταματήσει να λειτουργεί.

Εάν δεν μπορείτε να λάβετε αποφάσεις περί υγειονομικής περίθαλψης, είτε προσωρινά είτε μόνιμα, ένα HCPOA σάς επιτρέπει να ορίσετε κάποιον για να τις λάβει για λογαριασμό σας. Είναι προς το συμφέρον σας να επιλέξετε κάποιον που κατανοεί πλήρως τις επιθυμίες σας και είναι πρόθυμος να τιμήσει τα αιτήματά σας

Εάν δεν ορίσετε άτομα που λαμβάνουν αποφάσεις, γενικά θα ζητηθεί από εσάς ο νόμιμος συγγενής σας να λάβει αυτήν την απόφαση για εσάς. 

Προσοχή!

Παρακαλώ σημειώστε ότι είναι ο “νόμιμος” συγγενής σας που θα λαμβάνει αποφάσεις και όχι απαραίτητα ο σημαντικός σας άλλος των 25 ετών. Στον σημερινό κόσμο, αυτός είναι ένας άλλος πολύ σημαντικός λόγος για την εφαρμογή αυτών των εγγράφων.

Από τη σκοπιά ενός παρόχου υγειονομικής περίθαλψης που έχει εργαστεί από την εντατική φροντίδα έως τον ξενώνα έως την πρωτοβάθμια περίθαλψη, δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τη σημασία της ολοκλήρωσης αυτών των εγγράφων ΤΩΡΑ. 

Ποτέ δεν ξέρει πότε θα τα έχει ανάγκη και αυτά τα έγγραφα θα σας σώσουν και εκείνους που σας αγαπούν πολλή θλίψη και ταλαιπωρία.

Σε Πολλές Περιπτώσεις, Μπορείτε Να Λάβετε Φόρμες Από Τον Γιατρό Σας

Τα έντυπα είναι επίσης άμεσα διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Μια απλή διαδικτυακή αναζήτηση χρησιμοποιώντας την “Προηγμένη οδηγία περί υγειονομικής περίθαλψης” στο Google συγκέντρωσε 680.000 σελίδες. Μπορείτε να το αναλύσετε περαιτέρω συμπεριλαμβάνοντας το κράτος / χώρα σας

Μόλις συμπληρώσετε αυτές τις φόρμες, υπογράψετε, μάρτυρες, και ίσως ακόμη και συμβολαιογράφοι, δημιουργήστε πολλά αντίγραφα και τοποθετήστε το πρωτότυπο σε ασφαλές μέρος

Βεβαιωθείτε ότι το άτομο που έχετε ορίσει ως υπεύθυνο λήψης αποφάσεων έχει αντίγραφο του εγγράφου, καθώς και τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, το νοσοκομείο και οποιονδήποτε άλλο χρειάζεται. Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν τις επιθυμίες σας.

Και θυμηθείτε, αν αλλάξετε γνώμη, απλά συμπληρώστε μια νέα φόρμα. Η πιο πρόσφατη φόρμα είναι πάντα η έγκυρη.