Οικιακές Θεραπείες Κονδυλωμάτων Των Γεννητικών Οργάνων

Πολλές γυναίκες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν θεραπείες για κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων. Προσέξτε ιδιαίτερα όμως τα παρακάτω!

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα προειδοποιούν κατά της αυτοθεραπείας, επειδή πολλές από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στις θεραπείες στο σπίτι για κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων περιέχουν συστατικά που μπορεί να είναι πολύ ερεθιστικά για την ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Πολλοί γυναικολόγοι συμφωνούν ότι το πλύσιμο του κόλπου μπορεί να οδηγήσει σε κολπικές λοιμώξεις, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν άλλες επιπλοκές. Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι το πλύσιμο του κόλπου δεν είναι απαραίτητο και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ανθυγιεινό.

Οι γυναίκες έχουν συχνά ερωτήσεις σχετικά με το πώς να φροντίζουν τον κόλπο και εάν το πλύσιμο είναι απαραίτητο ή όχι. Συγκεντρώσαμε ορισμένες πληροφορίες για την υγεία του κόλπου σε αυτό το άρθρο.

Πολλά δημοφιλή κολπικά καθαριστικά στην αγορά διαφημίζουν ότι θα απομακρύνουν επιβλαβή μικρόβια, αλλά πρόσφατα ιατρικά στοιχεία δείχνουν ότι το πλύσιμο δεν είναι απαραίτητο και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ανθυγιεινό.

Κονδυλώματα

Ακολουθούν μερικές θεραπείες για τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων:

  • Κάντε λουτρά sitz. Γεμίστε μια μπανιέρα με μερικές ίντσες ζεστό νερό και καθίστε σε αυτήν για 10-15 λεπτά κάθε μέρα.
  • Πιέστε το ζεστό νερό από ένα μπουκάλι πάνω από την περιοχή των γεννητικών οργάνων σας για άνεση και καθαρισμό.
  • Χρησιμοποιήστε λάμπα θερμότητας ή στεγνωτήρα μαλλιών αρκετές φορές την ημέρα για να στεγνώσετε την περιοχή των γεννητικών οργάνων σας. Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε τη λάμπα ή το στεγνωτήριο τουλάχιστον 18 ίντσες από το δέρμα σας.

Μερικές Κοινές Θεραπείες Για Τα Κονδυλώματα

Μια κοινή θεραπεία στο σπίτι για κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων περιλαμβάνει την εφαρμογή λαδιού (βιταμίνη Ε) στο μολυσμένο δέρμα και την τοποθέτηση λίγο ακατέργαστου θρυμματισμένου σκόρδου πάνω του. Καλύψτε το με κολλητική ταινία. Μερικοί πιστεύουν ότι αυτή η θεραπεία στο σπίτι θα προκαλέσει την πτώση του κονδυλώματος μέσα σε μια εβδομάδα.

Μια άλλη δημοφιλής θεραπεία για τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων είναι να φτιάξετε χυμό από φέτες κρεμμυδιού που έχουν καλυφθεί όλη τη νύχτα με αλάτι και να εφαρμόζονται τρεις φορές την ημέρα έως ότου εξαφανιστούν τα κονδυλώματα. 

Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε τον γαλακτώδη χυμό από σύκα δύο έως τρεις φορές την ημέρα ή να χρησιμοποιήσετε ξύδι μήλου μηλίτη στην περιοχή χρησιμοποιώντας μια μπάλα από βαμβάκι για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων.

Σχετικά Με Το Κύπελλο Περιόδου

Η πιο συνηθισμένη εσφαλμένη αντίληψη για τις περιόδους είναι ότι πρόκειται για μηνιαία εμφάνιση, αλλά στην πραγματικότητα διαρκεί για μέρες. Είναι ατυχές το γεγονός ότι αυτές τις μέρες μπορεί να γεμίσει με δυσφορία και πόνο, αλλά το κύπελλο περιόδου έχει αλλάξει τη ζωή μου.

Το κύπελλο περιόδου είναι μια μορφή προϊόντος γυναικείας υγιεινής που εισάγεται στον κόλπο για να συλλέξει το εμμηνορροϊκό υγρό αντί να το απορροφά. Τα οφέλη είναι ατελείωτα. δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείτε ταμπόν και σερβιέτες που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό καθώς και σύνδρομο τοξικού σοκ, για να μην αναφέρουμε το άγχος της συνεχούς απόρριψής τους.

Το κύπελλο είναι επαναχρησιμοποιήσιμο, οπότε δεν θα χρειαστεί ποτέ να αγοράσετε άλλο. Εξοικονομεί χρήματα και μειώνει τα απόβλητα. Σας επιτρέπει επίσης να αισθάνεστε περισσότερο τον έλεγχο του σώματός σας καθώς και της περιόδου σας.

Σχετικά Με Την Αλόη

Η Αλόη χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια ως εγχώρια θεραπεία για κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων. Εφαρμόστε την αλόη εξωτερικά σε μορφή κρέμας ή απευθείας από το φυτό αλόης. Η Αλόη διευκολύνει την ταλαιπωρία και μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων.

Φάτε μια διατροφή πλούσια σε φολικό οξύ και βήτα καροτίνη. Φάτε φρούτα και λαχανικά όπως ραπανάκι, μάνγκο, σκουός και ντομάτα που είναι πορτοκαλί, κίτρινο και κόκκινο χρώμα. Συνιστάται επίσης σκούρο πράσινο και φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο. Τα άτομα που υποβάλλονται σε θεραπείες στο σπίτι για κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων ενθαρρύνονται να αποφεύγουν τα τσιγάρα και την καφεΐνη.

Επανεμφάνιση Των Κονδυλωμάτων

Μετά τη χρήση οποιασδήποτε θεραπείας στο σπίτι για κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, η πάθηση μπορεί να επανεμφανιστεί σε μεγαλύτερες ποσότητες από πριν. Είναι σημαντικό οι μολυσμένοι ασθενείς να παρακολουθούν στενά τα μελλοντικά κρούσματα.

Λάβετε υπόψη σας ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα αποφεύγουν τη χρήση οικιακών θεραπειών για κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε θεραπείες για τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων σας.